Alla inlägg den 26 januari 2010

Av jenny - 26 januari 2010 11:25

Glömde ju berätta, igår morse när jag höll på att starta dagen, i morgonrock och håret på ända, så ringde det på dörren:

Där, i kikhålet, ser jag en man, ca 35 år som står och håller i nåt....Först tänkte jag strunta i det, men så kom jag på att vi har ju kodlås på porten, så det kanske är från hyresföreningen eller nån annan som faktiskt kan koden, jag öppnar:

 

"Hej! ursäkta att jag stör, jag kommer från polisen (håller upp ett sånt där dubbelfodral med bricka & leg i..) närmare bestämt spaningsgruppen och vi har span på en person på gården. Jag undrar om vi kan få använda din lägenhet att sitta i istället för att stå i trapphuset."

 

Där står jag och håller hårt i morgonrocken och känner mig inte alls trygg i att släppa in en vilt främmande människa i vårt hem....

"Öh, jaha....? Näe, men det tror jag inte...Då vill jag prata med min sambo först"

"Javisst. Är han hemma?"

"Öh....näe, men jag tänkte ringa isåfall"

Ungefär där, i samma sekund som jag tar ett fastare tag i dörrhandtaget så ser nog killen att jag inte tänker släppa in honom idag, så han säger:

"Men det är ok, jag frågar någon annan i huset"

"Ja, det är ju inte det att jag inte vill hjälpa er, men det känns faktiskt inte tryggt att släppa in dig här ensam....."

"Absolut, det förstår jag och det är ok (säger han samtidigt som han backar, och då inser jag nog att det faktiskt Är en polis och inte en våldtäktsman och mördare som min sjuka hjärna har börjat hetsa mig att tro....) " jag frågar såklart någon annan istället, tack ändå" säger han och kilar nerför trappen....

 

Jag stänger & låser och sen funderar jag på hur det där gick till egentligen....

Har jag negått ett brott? Nekat polisen hjälp....Fy mig!

 

Ringer naturligtvis sambon, som i sin tur ringer sin kompis som har jobbat länge på spaningsgruppen....Av honom får han veta att det är vanligt tillvägagångssätt. Span plingar på och frågar om att få låna lägenhet/hus/garage/ eller whatever dom behöver i närheten av den dom spanar på, men det är lika vanligt att folk säger nej, så jag har inte gjort nåt fel....

 

Min tanke var: jag vet fan inte hur ett polis-leg SKA se ut, och jag har sett/ hört allt för många skräckhistorier om dumma brudar som frivilligt har släppt in sin baneman i sitt hem i tron att det är en snäll människa....Så, jag har nekat Spaningsgruppen tillträde till vårt hem      

Av jenny - 26 januari 2010 11:05

Har idag lagt in räkningarna för betalning imorgon....Blev rätt mycket denna månad då resan skulle betalas också, men det är det värt:

Här ska det plaskas om...vad blir det...5 veckor ca   

Jag längtar som bara den!

Och ja, vi har  fått frågan om vi ska gifta oss utomlands, och svaret är nej, det ska vi inte.......

   

Playa del Inglés


I övrigt så är det barnfri vecka, med långledigt i helgen så vi planerar lite mys.....Eventuellt blir det pimpling  i Sigtuna  på lördag..... Inte dumt det =)

Nu blir det lunch innan några ärenden innan jobbkväll =)

Tjing!

Fru Lind


Fru Lind om livet, lusten & längtan....Välkommen till min blogg!

Vigsel i Sigtuna Rådhus

                          

    

 

 

 


  

       
 

Bloggar jag följer

Jag skrev senast om....

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards