Alla inlägg under december 2009

Av jenny - 11 december 2009 21:30

En slående likhet då jag för första & sista gången i år ser på Idol:

 

  

 

  

 

Eller vad tycker ni?

Higher, higher, higheeeeer!!!

Av jenny - 11 december 2009 18:19

Efter en fet middag bestående av hemma-burgare & strips med räksallad & bearnaise så däckade jag på soffan.....Tända ljus &julmusik i bakgrunden hjälpte till att bota paltkomat. Kidsen gjorde pärlhalsband som ska ges bort i julklappar och Darling fixade köket innan han myste ner sig med mig i soffan.....Det var skönt...en stund....Nu är det Bolibompa.....

 

Har köpt en ny bok idag "Begravt i glömska" av Nora Roberts....När jag berättade det för T sa han" Var den bra?"

Han trodde jag hade läst klart den redan =) Älskar ju att läsa bra böcker & fullständigt sväljer dom hel..Sträckläser överallt tills den är slut...Så, nu funderar jag på att tappa upp ett hett bad, och krypa ner och drömma mig bort från Bompa en stund =)

 

Har städat & pysslat lite idag & längtar tills granen ska upp på söndag....Köpte nämligen på ICA idag "candy-canes" Polkagriskrokar som ska hängas upp och INTE ätas =)

Jag känner mig äckligt nöjd över att vi går mot jul i år, och jag trallar glatt med i alla jullåtar, har även gjort 2 spellistor på Spotify, en med svensk julmusik & en med gamla amerikanska bitar =) Lovely!

Merry merry christmas!!

 

Jag älskar mitt liv, måste bara skriva det då jag nog har verkat väldigt arg på sista tiden....Det kan skyllas till stor del på hormoner, men mest på arbetsrelaterad stress, och nu är jag ledig tills på måndagkväll....Tjoho!

 

Spydde helt oförberett idag, men det gör ingenting, det kan tydligen vara så =) Jag måste skärpa mig & äta bättre så att Smultronet håller sig lugn och inte terroriserar min kropp =)

  

 

Trevlig helg!

Av jenny - 11 december 2009 07:50

Sen jag fick mitt vikariat i september så har jag försökt att få byta jobbhelger för att få mina lediga helger tillsammans med T´s lediga barnhelger för att vi ska kunna få "vuxentid" tillsammans....Om det gäller att resa hem till Sundsvall tillsammans eller bara gå på bio & en middag på restaurang så är det viktigt för mig att få den tiden med honom....

 

Nu har det äntligen löst sig.. Jag ska få byta schema i januari så att jag får de andra jobbhelegerna ( vi jobbar ju varannan så det är inte så många att välja på...) Jätteskönt har jag tänkt, & längtat efter att få byta....

Problemet nu är att det blir 2 ojämna veckor på rad, vecka 53 följs av vecka 1.

Och? Tänker ni nu....Men Apan har ju hittills fått bestämma att hon minsann måste ha sina helger så nu lär väl hon slåss medd näbb & klor för att byta helger och då får vi samma resultat igen.....Mina lediga helger blir på T´s barnhelger och vi kommer aldrig/sällan att få "egentid" igen......SUCK!!!!!!!!

 

Jag vet att det är fult att säga såhär, men jag hatar henne!!!!! Hon gör tamejfan allt för att jävlas med oss och våra planer....

 

Ok, det har inte bytts än, men lugn får ni se....

Och jag har kämpat i 3 fucking jävla månader för att få byta schema så jag ger mig fan inte...Det andra schemat innebär mindre kvällspass och jag är så trött på att sitta och köra bil i 30 minuter kolsvarta mörkret så ofta som jag gör....

 

Gaaaaahhhh!!!!!!  *hata*

 

Sådärja....Nu var det ur systemet inför helgens ledighet =)

 

Av jenny - 9 december 2009 10:20

Måste inhandla lite prylar till nästa veckas fotografering av lägenheten...Den ska ju göras klar för försäljning så att vi ligger bra till vid eventuell husköp framöver....Måste väl plocka undan lite extra-prylar hemma också, personliga saker osv....Sen ska det ju vara städat, snyggt, lite avskalat men ombonat....

Ja, mycket fix & dutt blir det.....

Till helgen blir det pepparkaksbak & inhandling av julgran...Barnen ska vara med & klä granen på söndag innan vi byter vecka igen....

Jag jobbar ikväll och imorgon kväll 13-21, sen är jag 3-ledig! Tjohoo!

Av jenny - 8 december 2009 09:16

...för det är klart att jag gör det....Jag googlar allt, jag läser allt och jag funderar & klurar....Jag har införskaffat lite saker som tex det här:

   En fyll-i-bok om graviditetens alla små tankar & känslor & 9 månaders väntan....

Nåt annat som jag kikar på är en sån här:

   En Bola som beskrivs såhär:

"Den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.

Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.


Det tipset tackar jag Elin F för då hon hade fått ett sånt smycke av sin syster tror jag det var, och jag tyckte det var så fint =)


Jag har till och med en lista på namn....För Smultronet kan ju inte heta Smultronet hela livet....Jag har ett speciellt favoritnamn, och det är konstigt då jag inte vet vem som bor inuti mig, tjej eller kille, men det namnet känns så rätt.


Så ja, Emma, jag glimtar lite framåt & jag vågar hoppas lite i alla fall =)

Av jenny - 8 december 2009 08:58

Typ...Tjejen var krasslig i halsen idag så hon fick vara hemma med mig på min lediga dag....Nu vet jag inte vad vi ska hitta riktigt....Hade tänkt shoppa lite julklappar, men hon får väl hänga med då =) Blir inget till nån hon kan tänkas skvallra till med andra ord =)

Tjing!

Av jenny - 7 december 2009 08:16

....eller krusbär...Det beror lite på vilken av alla tusentals sidor man går in på och kollar graviditetskalendrar och läser om v 7-8....Jag är väl i v 7 nu, fast om jag på Libero´s sida knappar in beräknat datum 21/7-10, alltså att Smultronet blev till ca 28/10-09 så är jag i v 8, eller närmare bestämt v7+5 dagar....

Det är det jag säger...Det är en hel vetenskap det här...

Såhär står att läsa om v 8:

Vecka 8

Barnet:

Ca.15 mm. Vikten är cirka 2 gram. Det blivande barnet liknar allt mer en liten människa i miniatyr. Huvudet är i proportion fortfarande stort i förhållande till överkroppen och mycket större än underkroppen. Kroppen rätar upp sig allt mer och början på det som skall bli armar, ben och fötter syns tydligt. Det är full aktivitet i livmodern. Barnet rör sig hela tiden och sover bara korta stunder åt gången. Rörelseimpulserna från hjärnan når nu ända ut i armar och ben. Dessa signaler skickas via nervsystemet ut till musklerna och ger dem instruktioner om hur de skall bete sig. Omvänt går det också information tillbaka från kroppens mer perifera delar. Att barnet nu kan röra sig är betydelsefullt inför den vidare utvecklingen av muskler och leder. Sinnesorganen anläggs. Moderkakan är självförsörjande på hormoner och anlag finns nu till de viktigaste inre organen. Hjärtat slår regelbundet.


    Såhär ska det tydligen se ut....Nu....Inuti mig...En alien....


                                  WOW!

 

Trots ömma svullna bröst, små mensvärksliknande känslor i magen, enorm hunger, trötthet, inte illamående dock ( fast uppblåst som Pumba...) och andfåddhet, nästäppa, kissnödighet (säger man så?) så har jag så svårt att greppa det här....Kommer det att hålla hela vägen fram? Jag har ingen anledning att tro att det INTE skulle gå bra, men man är ju född pessimist....

Jag måste börja våga tro, längta, planera, jag kan ju vara mamma i juli =)




Av jenny - 3 december 2009 18:30

Äntligen sova ut igen =) Ledig innan jobbhelg imorrn...

Igår hade vi mäklare här i 1½ timma om försäljning av lägenheten framöver när vi hittar drömkåken, gick bra, hon verkar smart & rask =)

När hon gått kunde jag äntligen betala mina räkningar och fixa eftersom lönen kom in igår, helt otroligt.....

 

Har  köpt hem plommon, russin, fiberbröd osv....Jag är liiiite trög i magen om man säger så.... Vilket tydligen lätt kan ske vid mitt tillstånd...Blir morgonpromenad imorrn bitti iaf, se om jag kan powerwalka igång nåt =)

 

Blev kycklingsoppa till middag idag....Hönsbuljong,vatten,finhackad purjo, hela champinjoner, kycklingbitar, soja...Koka ihop-ät!

Mums.

 

Nu ska jag titta på när Darling spelar Quantum of solace....

My name is Bond....james Bond......

 

  

 

Tjena!

Fru Lind


Fru Lind om livet, lusten & längtan....Välkommen till min blogg!

Vigsel i Sigtuna Rådhus

                          

    

 

 

 


  

       
 

Bloggar jag följer

Jag skrev senast om....

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards